My Dearest Likable Lovely Friends..

Klik-Klik Sini \(^,^)/

Ahad, Jun 26, 2011

Kpop & Illuminati

Assalamualaikum...!

Pekaba?
Ok straight to the point.. Malas nak merepek hari nie...

Kpop? Sape suke Kpop? Ramai orang suke kan?
Aku dah tulis like beberapa kali pasal Kpop... pasal something weird about Kpop la... Pasal my favourite band, FT Island... Semalam aku tengok kat channel Hitz, ada satu program nama dia Kpop Hitz Talent Show. Geli giler tengok minah seko tue pakai seksi2 nyanyi cam ape tah... (aku rse tue bukan nyanyi.. tue menguap.. kejam aku!) Yuck!

But this time.. Aku just nak menyediakan medan berkongsi pandangan sesama kita. So feel free to share your knowledge,okay?

Illuminati...
Nama yang cukup terkenal.. As kita tahu, illuminati nie jugak dikatakan meresap dan disebarkan secara halus dalam industri hiburan. Wah, cuba bayangkan kalau dulu muzik is something innocent yang digunakan untuk berhibur semata2, sekarang ia sekarang dah jadi medium penyebaran agenda Illuminati.



Bayangkan macam mana Lady Gaga dulu come out cam innocent singer yang cuma nyanyi lagu2 berentak elektronik. Sekarang? Daring untuk menyebarkan pandangan kritikal seperti lagu Born This Way tue. Membuat lambang satanic dan Illuminati dalam Music Video dan sebagainya. Sampai people still terima walaupun dah tahu. Tatkala ramai dah taksub dan fanatik dengan dia, setiap apa yang dilakukan diterima dengan mudah.
Sampai begitu sekali penangan muzik! For more info, boleh carik.. Ini ada satu article yang boleh dibaca.. tajuk de Lady Gaga, The Illuminati Puppet..

Aku rasa logik jer kalau Kpop nie dijadikan medium target pihak2 tertentu untuk turut same dijadikan medium penyebaran fahaman Illuminati nie. Memandangkan Kpop nie satu fenomena yang melanda seluruh dunia.

Mungkin all this idols cuma mengikut kehendak orang atasan. Tapi macam mana kalau "orang atasan" itu lah yang memainkan peranan dalam menjalankan agenda nie? Macam mana kalau one day memang ada seorang dua bintang Kpop yang tibe2 berubah menjadi the next Korean Version of Lady Gaga?
Who knows?



banyak lagi video... usha la kat youtube..


then ada satu page kat Facebook yang membincangkan hal nie... Nama dia Kpop Star Illuminati & Sataism... Try la usha... kita sepatutnya lebih alert dan berhati2 form now on.. betul tak? Bukan apa, Kpop nie dari timur. Dan orang maybe tak kan expect perkara nie boleh berlaku, kan? Kalau agenda Illuminati nie boleh disebarkan tanpa orang perasa at all, lagi dorang suka kan? hm...

Jadi the best things to do is to make sure that we're safe from all of this things. Jangan sampai kita anggap perkara ini perkara biasa dan secaa tak langsung kita pun turut sama tolong sebarkan fahaman Illuminati nie.. hm... Jadi, banyakkan ilmu, tingkatkan kefahaman, kuatkan iman, dan limitkan diri kita serta jangan terlampau taksub, kan?

That's all,

Dearest,
Razil

P/S: ada jugak video yang kaitkan Datuk Siti dengan Illuminati... baru igt nak dengar lagu Siti more instead of lagu Kpop.. hehe
P/S/S: any good info dan pandangan serta teguran... share dengan aku,okay? aku un ilmu cetek jer...

9 ulasan:

Jalut berkata...

nice info... tak minat sgat kpop ni... dan dah lama jugak tak dengar lagu lagu...huhuhu


http://www.norfanil.com/2011/06/6-langkah-untuk-berubah.html

Razil Tahir berkata...

tak minat? takper... masih normal...
lama tak dengar lagu? busy ek? :)

Cik Meyo berkata...

tak minat pon korea, haha. psiko aa lady gaga

Razil Tahir berkata...

tak minat?
saya miat.. tp tak fanatik la... huhu

taw xper... tapi dulu sua jugak.. sebab minat lagu techno..hehe. sekarang? tak minat tros!

aL sYa berkata...

owh no! my fav song huhu

Strept Akiera berkata...

salam..
rasanya, bukak KPOP je yang patut dikaitkan dengan Illumination ni.. x payah pergi jauh2.. x payah tengok seberang sangat. dalam Malaysia ni pon bersepah2..
Tapi, semua macam lepas pandang.
Contoh paling jelas sejelas2 nya kumpulan Search. x de pon pihak yg bising pasal simbol2 dan lambang kumpulan tu an. x se gah kita membenci lady gaga. sedangkan ladygaga tu dah sah2 kapir..
=(

Razil Tahir berkata...

@aL... ntah.. just share...

@Strept Akiera... btol.. bukan Kpop jer.. I just mention Kpop bcoz it's getting more huge menguasai arus perdana sekarang nie....

kalau nak cakap pasal Illuminati, bukan industri hiburan jer... fashion pun... aritu aku nak bli t-shirt, ade lambang illuminati bertulis "World Domination".. freaky..

cyber berkata...

Bro,how about j-pop?
does it has illuminati and sataism.
i hate kpop,but thanks for spreading this news.

Razil Tahir berkata...

cyber,

it doesn't matter whether it's kpop, jpop, mpop, ipop, tpop or anything, as long as it contains all this satanism or illuminati stuff, we should not support...
Well, that's what I think...

klik sini \(^,^)/

Jemput... Jemput... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...